pou

pou1A partir d'ara qualsevol persona podrà tindre informació al voltant del desenvolupament de les distintes activitats programades al Taller de Treball de La Llosa de Ranes, Musen Casa del Pou.

El passat dia 30 de desembre vam començar el Taller de Treball anomenat, Museu Casa del Pou.

Entre els objectius principals del Taller estan la reconstrucció de l’antiga Casa del Pou i adequació manteniment dels jardins al carrer Peset Alexandre, Plaça Vicente Andrés Estellés i el Calvari.

Els primers dies van ser molt difícils i complicats deguts a l’oratge. Ens va ploure i nevar i a més a més, el fred que vam passar pot ser comparable al del Pol Nord.

Tenim 3 mòduls. Obra, Instal·lació de fontaneria i electricitat i Jardineria amb 9 alumnes per cada especialitat. En total som 27 alumnes mes dos professors, 3 monitors, 1 administrativa i 1 Director. La nostra llavor ja es pot veure als diversos jardins amb la poda d’arbres i plantació de pins a la piscina. També vam col·laborar ajudant a l’EscoIa. Va fer tan d’aire a meitat del mes de gener que les classes dels xiquets es van anul·lar ja que l’aire va trencar les finestres del menjador i la teulada.

També volem donar les gracies a la “Seño” Paquita i el Tio Manolo per donar al poble el seu garrofer el qual el equip de jardineria el va transplantar des de sa casa al jardí del Pont.

Amb la creació d'aquest espai, la gent del poble pot estar informada de l’evolució del nostre Taller i veure com es rehabilita per dins i fora el Museu.

El Museu Casa del Pou estarà dedicat a la vida tradicional antiga. L'exposició d’elements tradicionals com eines de cultiu útils i ferramentes d’us domèstic.

Fent un poc d’història de la casa Museu, va ser edificada a finals del segle XIX. El seu propietari i constructor fou Josef Cucarella, canonge a Tarragona. El qual decidí construir-se una casa al seu poble natal on després es retiraria.

A les espatlles de l’edifici hi havia fins els anys setanta del segle passat un gran hort tancat, tan gran com l’actual camp de futbol, amb una bassa de reg que replegava l’aigua del pou que fins fa poc abastava el poble.

Anirem penjant fotos i redactant totes les novetats del Taller, i també podeu expressar la vostra opinió sobre el treball nostre. Per això tenim una direcció de correu electrònic: casadelpou2@hotmail.com. Estem oberts a rebre informació, suggerències, opinions, critiques...

Fins prompte.

Fotos "CASA DEL POU" Fotos JARDINERIA

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31