El CEIP Crist del Miracle celebra el Dia de la Pau
31/01/2018

El 30 de gener es celebra el Dia de la Pau, una jornada dedicada a commemorar en els centres educatius una cultura de no violència i pau. I, a la Llosa de Ranes, el CEIP Crist del Miracle també va voler sumar-se a aquesta commemoració.

 

A les 13h tots els alumnes del Centre es van reunir davant un mural que ells mateixa havien elaborat. Un collage de diferents dibuixos relacionats amb la Pau i en el que es podia veure sobre impressionat un colom, símbol d’aquest Dia. Una vegada tots reunits, unes "bruixes" i uns “bruixots” van fer un conjur per a que la pau arribe a tot el món. I, posteriorment, dos representants de cada curs van dipositar en el perol dels bruixots els seus desitjos de pau.

 

La festa va acabar amb la interpretació per part de tots els alumnes del Centre del tema “Al vent” del cantautor xativí Raimon, una cançó que reivindica la pau i la llibertat [... buscant la llum, buscant la pau...]. A més, els més majors també van cantar "I have a dream" del grup Abba. Per últim, es van soltar uns globus blancs i els escolars van agitar uns coloms que portaven a la mà i que ells mateixa havien fet.

 

El Dia de la Pau es commemora el 30 de gener ja que tal dia com aquest va morir Mahatma Gandhi (Índia, 1869-1948), líder pacifista que va defensar i va promoure la no violència i la resistència pacífica enfront de la injustícia i que va ser assassinat per defensar aquestes idees.

 

L'educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau són motius per a recordar el 30 de gener. En aquest dia, els centres educatius es comprometen com a defensors de la pau i enteniment entre persones de diferent procedència i maneres de pensar.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31