Queserías Romero Gozálbez
Artesania i modernitat engendren un “formatge blanquet” d’èxit

Queserías Romero Gozálbez ha rebut en l’última dècada nombrosos premis i reconeixements a la seua trajectòria i a la qualitat dels seus productes elaborats de forma artesanal, tal i com es feia tres generacions enrere.

Tradició en el procés d’elaboració i una elevada qualitat en els productes que comercialitza. Aquest és el secret de l’èxit per a l’empresa Queserías Romero Gozálbez S.L., de la Llosa de Ranes, que any rere any veu distingida la seua tasca, tant pel que fa a  la gestió empresarial com pel que respecta a la seua activitat comercial. En la darrera dècada, l’empresa regentada per Rosa Romero s’ha convertit en una de les més representatives del sector agroalimentari valencià, com així ho testimonien els nombrosos reconeixements que han anat acumulant. L’últim guardó el va rebre el passat dia 18 de maig de 2010, amb el Premi a la millor activitat de difusió dels productes agroalimentaris durant la celebració de la XIII edició dels Premis d’Agricultura, Pesca i Alimentació que concedeix aquesta mateixa conselleria.

L’empresa llosense, una de les de major projecció i expansió de la localitat, suma aquesta distinció a un ampli palmarès amb el qual es reconeix el treball efectuat durant tres generacions al voltant del seu producte: el formatge. Sent pioners en la seua fabricació en les diferents modalitats que comercialitzen arreu d’Espanya i, fins i tot, en alguns països de l’estranger. Així, l’any 2001 reberen el “Cincho d’Or” al millor formatge fresc; i dos anys després, el formatge elaborat per Queserías Romero Gozálbez fou considerat com el millor d’Espanya, segons va estimar el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Més recentment, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació va guardonar en 2006 a Rosa Romero amb el premi Dona Rural Emprenedora. Encara que un dels reconeixements més representatius va venir en l’octubre de 2009, quan Queserías Romero Gozálbez fou distingida amb la medalla d’or i la de plata de la World Cheese Awards, pel seu formatge fresc de tovalló i el formatge de tovallola de cabra, respectivament, dintre d’un certamen celebrat a Las Palmas de Gran Canària i en el qual varen participar un total de 2.440 empreses d’arreu del món.

Una recepta del passat elaborada al present

El formatge de tovalló, més conegut com “formatge blanquet”,  elaborat a partir de la llet de cabra amb un drap nugat i sense motlle, representa la joia de la corona entre els productes comercialitzats per Queserías Romero Gozálbez. Un del seu major encant resideix en seguir les pautes d’elaboració d’antany. El producte adquireix una forma cridanera i se li afegeixen diferents ferments, procediment mitjançant el qual el formatge es manté en perfectes condicions durant un període de temps que pot superar l’any. L’empresa ha estat, a més, pionera en la fabricació d’aquest formatge de tovalló en la seua modalitat de formatge curat, per tal de facilitar la seua conservació i ampliar el seu mercat, tant nacional com estranger, amb majors garanties. De fet, des de l’any 1982 Queserías Romero Gozálbez ha abastit amb els seus productes a països com França, els Estats Units i Holanda, entre d’altres.

L’empresa fou engendrada el 1973 per D. Alejandro Romero Camarasa y per la seua muller, Dª Amparo Gozálbez López. La il·lusió, dedicació i bon afer d’aquest matrimoni va donar lloc al naixement de “Jamesa”, en una clara al·lusió a les sigles de capçalera de la família.  A partir d’aquest moment, l’empresa va començar a fer allò que millor sabia, el formatge, sent considerada com una de les primeres formatgeries artesanals de la Comunitat.  El negoci ha anat passat de pares a fills al llarg de tres generacions. Fins aplegar a l’actualitat, on és Rosa Romero qui ostenta la regència d’aquesta empresa amb quasi quatre dècades d’història. Una responsabilitat que va assumir amb tan sols 18 anys d’edat.  Circumstància, que no va impossibilitar la continua progressió de l’empresa, que va passar a anomenar-se Queserías Romero Gozálbez, SL, mentre “Jamesa”  va començar a utilitzar-se com una marca amb la qual comercialitzar els productes. Com també ho seria  Quesos La Cabrita.

Amb l’aplegada de la industrialització i l’entrada dels avanços en els processos de producció i d’elaboració, l’empresa Queserías Romero Gozálbez ha anat introduint una moderna maquinària, però sense renunciar, en cap moment, a l’essència artesanal en la confecció de tots els seus productes.

Però com resen les teories econòmiques més depurades, tota empresa té que mirar cap el futur. I precisament, amb l’objectiu de continuar la seua expansió, l’empresa té previst traslladar-se a curt termini a un nou emplaçament al Polígon Industrial “El Salt”, de la mateixa localitat de la Llosa de Ranes, per tal de disposar de noves instal·lacions. Aquest canvi està motivat, principalment, “perquè la nau de que disposem a l’interior del municipi se’ns ha quedat menuda i ja no podem realitzar més ampliacions”, han explicat des de l’empresa. A més, el fet d’estar situats dintre de la localitat dificulta els accessos, de manera que el nou emplaçament “ens permetrà disposar de millors comunicacions”. Un aspecte a tenir molt en compte per qualsevol empresa amb aspiracions futures. Unes noves instal·lacions  per tal que el “formatge blanquet” seguesca, la propera dècada, amb el mateix reconeixement i qualitat que ho ha fet en el passat. Perquè el nostre paladar puga gaudir del millor formatge durant moltes generacions.

  • Els productes elaborats
  • Rosa Romero
  • Rosa Romero i altres membres de la empresa reben el premi a la millor activitat de difusió dels productes agroalimentaris amb la presencia del President de la Generalitat, Francisco Camps.
  • Rosa Romero i altres membres de la empresa reben el premi a la millor activitat de difusió dels productes agroalimentaris amb la presencia del President de la Generalitat, Francisco Camps.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31