Connexions mòbils més ràpides i amb millor cobertura arriben a la Llosa de Ranes amb el nou 4G
13/06/2018

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, començaran a oferir a la Llosa de Ranes serveis sobre la xarxa 4G en la banda de 800MHz, cosa que permetrà els llosers gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologoa LTE (4G) amb una millor cobertura en l'interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió. 

Amb l'arribada del nou 4G a la Llosa de Ranes continua el procés d'implantació que s'està realitzant de forma paulatina per tota la geografia espanyola. Per comprovar les localitats on ja estan actius estos serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

El desplegament 4G s'emmarca en allò establert al Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data d'1 d'abril de 2015 on es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de l'UHF) que fins llavors s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividend Digital. A partir de llavors, les esmentades freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per a prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la xarxa 4G s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició- o permetre traure el màxim partit a aplicacions online, com ara els videojocs.  

“Esta xarxa avançada de telefonia mòbil introdueix dos millores fonamentals. El primer avantatge consisteix en que soluciona molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. El seu altre avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis” explica Daniel Espín, portaveu de Llega800. 

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com ara aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotelefonada, entre d'altres.

A més, la major cobertura que abasta el 4G en la banda de 800MHz millorarà el servei en l'interior dels edificis i serà la banda que permeta extendre geogràficament el servei de manera eficient.

Per garantir la compatibilitat

Llega800 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió del 4G en la banda de 800 MHz i la recepció del servei de TDT.

Per garantir esta compatibilitat, Llega800 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, per una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que residisquen en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d'eixe moment podran sol·licitar de manera gratuïta l'adaptació de l'antena del seu edifici per evitar possibles incidències.

I, per una altra banda, un procediment correctiu, després de l'encesa de les estacions, mitjançant el qual Llega800 s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cap de cost.

Per tal de gestionar estos serveis, s'ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuïta (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31