Gran èxit de participació en la tradicional Romeria a Santa Anna
2/05/2018

Com cada primer de maig, la Llosa de Ranes ha celebrat la seua Romeria a Santa Anna, amb una tradició que ultrapassa les tres dècades.

Al voltant d’un miler de persones es van aplegar a l’Ermita de Santa Anna per a este emocionant acte, no només llosers, sinò també persones vingudes d’altres municipis de la contornada i, fins i tot, un grup de turistes anglesos.

Com és tradició, la romeria va eixir de la Plaça Major a les 10 del matí, després que els romers recolliren les tradicionals canyes i llistes. Des d’allí es van encaminar cap a l’ermita junt amb els carros i els cavalls de La Font del Saladrar, en una comitiva tancada per la imatge de Santa Anna.

Tot i els temors pel variable oratge de les últimes setmanes, el sol va lluir i va acompanyar els assistents durant tota la jornada, de manera que van poder gaudir del camí de quasi 4,5 quilòmetres que separa la localitat de l’ermita i de les esplèndides vistes que Santa Anna depara gràcies a la seua privilegiada ubicació.

Quan la santa va arribar a l’ermita, va ser rebuda amb una dansà a càrrec del grup de danses Ras i Pla, amb l’acompanyament musical de la rondalla L’Empelt. En acabant, va tindre lloc la missa oficiada per Andrés Asensio, el rector del poble, seguida del cant dels gojos i la tradicional benedicció dels termes.

Després de reposar forces amb el dinar als voltants de la mateixa ermita i dels Banys, va tindre lloc la representació de l’obra de teatre musical infantil “El tresor de Benimassot”. La jornada va acabar amb la tornada dels romers des de l’ermita fins al casc urbà de la Llosa de Ranes.

L’alcalde de la població, Evarist Aznar, va destacar “la gran vinculació, que es renova cada any, de la gent de la Llosa de Ranes amb l’ermita” i va agraïr la gran participació ja que, segons diu, “eixa és la base de la romeria”. També va destacar la presència dels visitants d’altres llocs que “demostren que la Llosa és un poble acollidor”.

Per últim, va aprofitar per agraïr a tots els col·laboradors que han treballat per fer la romeria possible: Ras i Pla, L’Emplelt, La Font del Saladrar, la quinta del 68 i els betlemistes, que es van encarregar de les paradetes de menjar i beguda fresca per tal que no faltara de res als assistents.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31