Inauguració "Memòria gràfica de La Llosa de Ranes" al Museu Casa del Pou
10/10/2018

El passat divendres 5 d'octubre, es va inaugurar una nova exposició al Museu Etnològic Casa del Pou, a càrrec del periodista, escriptor i investigador Manel Arcos.

La inauguració d' aquesta exposició anomenada "Memòria gràfica de La Llosa de Ranes" contava amb la participació de Evarist Aznar, alcalde de la localitat; Ramón Martí, operador de cine als cines de La Llosa de Ranes i Xàtiva; i amb la familia Bolinches qui va aportar gran part de material a Manel Arcos.

Arcos va donar les gràcies al poble de La Llosa de Ranes per donar-li l'oportunitat de fer esta exposició: "No és fàcil emprendre una exposició així perquè cal tindre molta ajuda, és una taxa completa".

Aquesta exposició és inèdita i pionera en terres valencianes on es troben imatges dels antics cinemes de la localitat.   La exposició consta de 18 cartells i està dividida en dos parts: per una part, una introducció general de la població amb il·lustracions inèdites  relacionats amb la Llosa de Ranes i per altra banda, la memòria gràfica del món del cinema de la localitat.   Conta amb imatges cedides pels arxius del Museu de la Casa del Pou, on els veïns i les veïnes de la població han donat al museu, i amb imatges que ha aconseguit l’historiador Manel Arcos, així com onze programes de mà de dos col·leccions particulars.   Es centra en els tres cinemes que van haver-hi a la població: Cine Moderno, Cinema Llosa i el Cinema d’estiu.   En agraïment per l'ajuda a la construcció de l'exposició, es va entregar la portada del catàleg en tamany poster a Amalia, qui pertany a la familia Bolinches, i el carnet d'operador de càmera, també en tamany poster a Ramón Martí.   Durant l'exposició es va repartir un catàleg on s'incloeixen les imatges que es troben al Museu Casa del Pou.

Al finalitzar l'acte es va anunciar que per al proper 23 d'abril de 2019 es farà la presentació del nou llibre d'assaig de Manel Arcos que ha escrit sobre Miquel Mas, un dels pocs bandolers valencians que "va morir al llit" i era de La Llosa de Ranes.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31