El Museu Valencià d’Etnologia presenta VII Jornades de museus locals en La Llosa de Ranes
27/02/2018

El Museu Valencià d’Etnologia, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, presenta aquest dimecres 28 de febrer a l’Auditori Mestre Vicent Tortosa de La  Llosa de Ranes, la VII Jornada de Museus Locals amb el títol Museus locals i tecnologies digitals. Eines per a divulgar i comunicar els museus.

 

En aquestes jornades, a les que està confirmada l’assistència de més d’un centenar de professionals de la gestió cultural i de museus de la Comunitat Valenciana, es tractarà el paper de les tecnologies en els museus del segle XXI. Un paper que sobrepassa l’àmbit de les xarxes socials, que millora la divulgació dels seus continguts com a institucions culturals, i obre nous camins de relació amb els públics.

 

Aquesta jornada, organitzada pel Museu Valencià d’Etnologia, l'Ajuntament de la Llosa de Ranes i el Servei de Formació de la Diputació de València, proposa una reflexió sobre el paper que han de tindre aquestes tecnologies en l’estratègia general del museu i la presentació de casos concrets elaborats des d’aquestes institucions.  

 

Aquesta constitueix la setena edició d’un projecte formatiu encetat l’any 2012, que forma part de les accions recollides en el marc de la Xarxa de Museus Etnològics i coordinada pel mateix Museu Valencià d’Etnologia.

 

Programa

09:30 h. Recepció i recollida de documentació.

10:00 h. Inauguració de les Jornades.

  • Evarist Aznar Teruel, alcalde de la Llosa de Ranes.
  • Xavier Rius Torres, diputat de Cultura de la Diputació de València.
  • Francesc Tamarit Llop, director del Museu Valencià d’Etnologia.

10:30 h PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL “SAVIS DE L’HORTA”, de David Segarra, amb imatges de Vicent Xanzà i música d’Efrén López. Els llauradors ens conten les seues experiències, a traves de les quals descobrim un món cultural, humà i geogràfic oblidat per gran part de la societat moderna. Històries que guarden un missatge universal sobre l’experiència humana.

10:45 h. «La transformació digital en els museus: connectant amb els públics». Conxa Rodà. Cap d’Estratègia, Innovació i Transformació Digital del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

12:00 h. Pausa – Café.

12:30 h. «Estratègies digitals en museus, exemples i bones pràctiques». Clara Merín Martín. Directora d’Ende Comunicación. Consultora en estratègies digitals d’institucions culturals. Autora de «Los Museos en la era digital».

14:00 h. Dinar.

16:00 h. «La Casa del Pou. Museu Històric i Etnològic de la Llosa de Ranes». Visita al museu i explicació del projecte de renovació museogràfica. Tono Herrero i Aureli Domènech, dissenyadors de l’exposició permanent de La Casa de Pou.   

18:00 h.  Fi de la jornada.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30