Patricia Navarro destaca el paper de la dona salvadorenca en la inauguració de la “Setmana de la Dona” de la Llosa de Ranes
2/03/2018

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es celebra cada 8 de març, el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes ha preparat un programa d’actes especial dedicat a la commemoració d’aquesta important jornada.

 

La inauguració va tindre lloc la vesprada del dijous 1 de març a càrrec de Paqui Juan, regidora de Benestar Social de la Llosa de Ranes i Teresa Climent, presidenta de l’Associació de mestresses de casa Tyrius de la localitat. A l’acte van assistir una trentena de dones per a escoltar la conferència “Liderar para transformar juntas: La participación política de las mujeres en El Salvador”, a càrrec de Patricia Navarro i emmarcada en el cicle “Ser dona al Sud” del Fons Valencià per la Solidaritat.

 

Patricia és una jove salvadorenca, que va estudiar a València i ha treballat per al Fons Valencià i en FUNDEMUCA (Fundación para el Desarrollo Municipal de Centroamérica) durant la implementació de la LECAM (Ley de la Carrera Administrativa Municipal) a El Salvador, projecte impulsat pel Fons Valencià. En l’actualitat és la directora del NIMD a El Salvador.

 

El Fons Valencià per la Solidaritat organitza, aquest 2018, la seua 12ena campanya anual de sensibilització “Ser dona al Sud”, enguany amb el lema “Participació de la dona a l’àmbit municipal a El Salvador”. Aquesta campanya s’organitza amb motiu i entorn a la commemoració del Dia Internacional de la Dona, i té com a objectiu donar a conèixer la realitat de les dones en països del Sud, acostant així a la societat valenciana el testimoni de dones i organitzacions que treballen al Sud pels seus drets i els de les seues comunitats i municipis.

 

 

Per a El Salvador és important poder mostrar aquest tipus de realitats i donar reconeixement al paper que ha jugat la dona salvadorenca en el procés de la consolidació de la democràcia i de la pau. Un altre objectiu a destacar seria mostrar un país diferent, amb una eixida a la situació de violència que pateix des de fa anys.

 

 

Les activitats organitzades a la Llosa amb motiu del Dia de la Dona continuaran el proper dilluns 5 de març, amb la podòloga Rebeca López que realitzarà una xerrada de salut a les 16:00 hores. La programació de la Setmana de la Dona està oberta a tot el públic, i tindrà lloc al Saló d’Actes del Centre Cívic. En acabar les diferents conferències, els assistents podran gaudir d’uns dolços.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28